Fotoglede

Hva er det som gjør et godt fotografi godt? Er det kameraet? Er det motivet? Eller er det kanskje fotografen ... ?

I denne boken tar fotografene Eivind Røhne og Stian Schioldborg deg med på en spennende fotografisk reise. De gir deg to porsjoner inspirasjon og en porsjon kunnskap, slik at med enkle grep både vil og kan ta bedre bilder. Gjennom historier, levende eksempler, tips og triks bygger de stein på stein innenfor de feltene de mener er viktige for at bildene dine skal bli bedre.

20101025_Forside.jpg

Når du står med kameraet i hånden og skal ta et bilde, står du overfor flere valg. Hva vil du si med bildet, skal motivet fylle hele bildeflaten eller skal omgivelsene være med - og ikke minst, hvor i bildeflaten skal motivet plasseres? Du kan styre hvordan bildet oppfattes ved bruk av linjer, former, farger og perspektiv. Som fotograf er det selvsagt viktig å planlegge bildet, men uforutsigbare øyeblikk på piazzaen i Roma skiller seg fra kontrollen du har i et portrettstudio.

Denne boken viser deg at uansett ytre forhold, kan du utvikle deg som fotograf ved å tenke form, komposisjon og visjon. Og ikke minst: boken er full av bilder. I tillegg til bildene i teksten har boken tre inspirerende separate fotoutstillinger: mennesker, byliv & reise, og landskap. Der finner du et utvalg av bildene våre med kommentarer til hvert bilde.

Boken er beregnet på både feriefotografen, ivrige amatører og profesjonelle fagfolk

- uansett kamera og vær

 

Tilbake til "Om" her.