Kunstfotografi passer godt inn i moderne hjem

Jeg produserer kunstfotografi med mange ulike uttrykksformer; digitale prints, lightjet prints eller tradisjonell mørkeromsteknikk. Noen ganger er det print direkte på metall eller glass, andre ganger er det tradisjonell innramming. Som regel i store størrelser. Mulighetene er mange.
 

 

Digitale prints

Når jeg lager høykvalitet digitale prints (giclée) gjøres det med høykvalitetsblekk og papir. Jeg bruker Epson teknologi med blekk som er garantert lysfast i 108 år (200 år for sort/hvitt). Papiret jeg bruker er alltid syrefritt og minst 300gsm (dvs tykt!). Jeg bruker i hovedsak papir fra Hahnemühle og Canson, og da gjerne matte kunstpapir eller barytt. 

Fotokunst1.jpg
Fotokunst2.jpg

Lightjet prints (C-print)

Lightjet er en teknologi der et digitalt bilde transformeres til et fotografisk papir ved å belyse det med med en laserstråle. Resultatet er et fotografisk fremkalt bilde med flotte fargenyanser og fantastisk kvalitet. Som regel monteres disse utfallende på en aluminiumsplate/Dibond eller bakes inn i gjennomsiktig Acryl, og baklistes. Dermed fungerer veggen bak som passpartout, og bildet får en fin dybde. Bildene tåler  champagnesprut (!), og kan vaskes av med klut. Moderne i uttrykket passer denne type bilder norske, minimalistiske miljøer godt!

Prints direkte på metall og glass

Med dagens printerteknologi kan bilder det printes ut direkte på nesten ethvert medium som er flatt. Som regel bruker jeg capa, metall eller glass, men kan også være tre eller noe annet. Printes det direkte på glass kan bildet monteres i en ledbelyst lyskasse og vil fremstå som et stort lysbilde. Lekkert. Sort hvitt egner seg ofte godt ved print på metall der det hvite i bildet blir metallet som skinner gjennom. Også lekkert. Bybilder med litt "poppa" farger og mye kontraster blir også snusfint på børstet aluminium. 

Fotokunst3.jpg
Fotokunst4.jpg

Analoge bilder fra mørkerommet

Når jeg får ånden over meg, og har tid, tar jeg en tur i mørkerommet for å lage de gode, gammeldagse fotografiene på fotografisk, lysfølsomt papir. Hvert bilde er nitidig laget for hånd gjennom den tradisjonelle mørkeromsprosessen. Og noen ganger kommer det litt rødvin i fixen ... 

 

Begrenset opplag

Bildene jeg lager for privat salg er alltid signert og som oftest begrenset til et opplag på 10 (salg) + 2 (fotografens eksemplarer). Et begrenset opplag betyr at det er "bare du" som har akkurat det bildet. 

Personlig betjening

Å kjøpe et kunstfotografi er noe spesielt, og som fortjener personlig betjening. Hvis du ikke er for langt unna kommer jeg gjerne hjem til deg for å se på veggene og interiøret. Både type bilde og størrelse er best å anslå når vi ser omgivelsene. Ofte tar jeg bilde av veggen og interiøret, slik at jeg kan sette inn de aktuelle fotografiene "i ditt eget interiør" før du kjøper. Det gir trygghet.  

Hvis du er interessert i å kjøpe noen av bildene du har sett, ønsker å se flere, eller har lyst til å slå av en kunstfotoprat så tar du bare kontakt med meg.